Read e-book online Ananas (Dutch Edition) PDF

Ananas is een fascinerende geschiedenis en een verzameling fantastische verhalen over de meest exotische vrucht die we kennen.

 

Op een dag komt de vriendin van journalist Lex Boon thuis met een cadeau: een ananasplant. Niet veel later maakt ze het uit en blijft hij alleen achter. Met de ananas. In een poging zijn liefdesverdriet te vergeten raakt hij geobsedeerd door de vrucht. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen, stapt hij in het vliegtuig om de zaak te onderzoeken. Eenmaal ter plaatse raakt hij verstrikt in de ondoorzichtige keten van de fruitindustrie. Wat volgt is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen. Hij belandt met een vreemde jongen in een zeventiende-eeuws Schots ananaskasteel. En through een ananascongres in Costa Rica komt hij op het spoor van de uitvinder van de ‘extra zoete ananas’. Hij reist naar Ghana om zijn eigen ‘minder zoete ananas’ te importeren én hij wordt weer verliefd.

 

De pers over Lex Boon

‘Boon heeft een goed oog voor het vertellen van een anekdote.’ de Volkskrant

‘De ananas is journalistieker dan je in eerste instantie denkt. Noem een gebeurtenis en Lex heeft er een ananasverhaal bij.’ Vice.com

‘Op een mooie manier vertellen. Dat is inmiddels het handelsmerk van Lex Boon.’ NieuweJournalistiek.nl

Show description

Read or Download Ananas (Dutch Edition) PDF

Similar travel books

Always a Crimson Tide: Players, Coaches, and Fans Share - download pdf or read online

The traditions of Alabama soccer are as undying as any in American activities. This fascinating sequence attracts jointly the insights from approximately a hundred former avid gamers, coaches, and fanatics, who inform their own tales approximately what being part of this mythical soccer application ability to them.

Download e-book for kindle: Gary Hemming: The Beatnik of the Alps by

Gary Hemming—the enigmatic Californian who introduced the trendy American mountaineering spirit and strategy to the Alps in the course of the 1960s—was a cultural hero in Europe in the course of an period of social upheaval. embarked on status after a bold rescue of stranded climbers at the West Face of the Dru, Hemming turned a celeb of the French media.

's In the Footsteps of Pilgrims Past PDF

Numerous years in the past I by no means concept it used to be attainable to stroll lengthy distances yet i've got confirmed to myself i will and solo. throughout England and into France, a rustic no longer my local language yet with braveness and backbone I walked my pilgrimage of over a thousand klms and all to recollect 4 distinct males with melanoma.

Download e-book for iPad: Ananas (Dutch Edition) by

Ananas is een fascinerende geschiedenis en een verzameling fantastische verhalen over de meest exotische vrucht die we kennen. Op een dag komt de vriendin van journalist Lex Boon thuis met een cadeau: een ananasplant. Niet veel later maakt ze het uit en blijft hij alleen achter. Met de ananas. In een poging zijn liefdesverdriet te vergeten raakt hij geobsedeerd door de vrucht.

Additional info for Ananas (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Ananas (Dutch Edition)


by Jeff
4.3

Rated 4.77 of 5 – based on 9 votes